Avoimet tehtävät - pvrekry.fi

Avoimet tehtävät

Haluatko työskennellä Puolustusvoimissa? Rekrytoimme vuosittain noin 400 siviiliä, erikoisupseeria ja aliupseeria. Alla näet tällä hetkellä avoimet tehtävämme. Tutustu ja hae!

Miten haen?

Tee hakemus ja katso lisätiedot tehtävästä osoitteessa valtiolle.fi.

Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi sopivat hakemaasi tehtävään. Käytämme rekrytoinnissa vain ilmoittamiasi tietoja. Jos saat haastattelukutsun, varaa haastattelua varten työ- ja koulutodistukset sekä virallinen henkilötodistus. Haastattelun yhteydessä sinulle voidaan teettää esimerkiksi soveltuvuusarviointi sekä turvallisuusselvitys.

Sotilastehtävärekrytointiin kuuluu 12 minuutin juoksutesti. Rekrytointiprosessi kestää noin kolme kuukautta. Ilmoitamme valintapäätöksestä kaikille hakijoille.

Jos haku ei tärppää ensimmäisellä kerralla, älä lannistu. Uusia tehtäviä tulee hakuun aika ajoin. Jos sinulla on kysyttävää hakemisesta, ota yhteyttä meihin: rekrytointi.pvpalvk(at)mil.fi tai Facebookissa Puolustusvoimien rekrytointi -sivustolla.

Nyt haemme

Pääsuunnittelija (tietoarkkitehti)
19.01.2022 22:00
Haemme pääsuunnittelijaa Puolustusvoimien tietoarkkitehtuurin asiantuntijatehtään Pääesikuntaan Helsinkiin. Tietoarkkitehdin tehtävänä on Puolustusvoimien tietopääomaan liittyvien kuvausten tuottaminen. Tämä edellyttää kykyä analysoida ja yhdistää laajoja tietosisältöjä sekä tuottaa niistä tiivistelmiä, suunnitelmia ja esityksiä. Työtehtävien toteuttaminen vaatii arkkitehtuurityökalujen ja mallinnusmenetelmien syvällistä osaamista sekä kykyä pelkistää monimutkaisia malleja ja viestiä niistä erilaisten vastaanottajaryhmien erityispiirteet huomioiden. Vastuualueellaan tietoarkkitehti suunnittelee tarvitsemansa resurssit ja ohjaa niiden käyttöä kehittämistehtävien osalta. Tietoarkkitehti on aktiivisesti yhteydessä eri sidosryhmien kanssa. Hän ohjaa vastuualueensa toteutusta hankkeiden projekteissa. Lisäksi tietoarkkitehti pitää yhteyttä vastuualueellaan muihin valtionhallinnon aloihin, yrityksiin sekä kansainvälisiin kumppaneihin ja asiantuntijafoorumeihin. Tehtävään sisältyy matkustamista kotimaassa n. 20 pv/v ja ulkomailla n. 10 pv/v.
Lue lisää
Sopimussotilas (järjestelmäalan insinööriopiskelija)
17.01.2022 06:00
Rannikkolaivasto hakee sopimussotilaaksi järjestelmäalan insinööriopiskelijoita järjestelmäalan alustehtäviin. Tehtävässä toimit Rannikkolaivaston aluksilla osana aluksen järjestelmähenkilöstöä. Paikkoja (yhteensä 1-2) on tarjolla molemmissa tukikohdissa Turussa Pansiossa ja Kirkkonummella Upinniemessä. Tehtävän kesto on pääsääntöisesti 3 kk/henkilö 1.6.2022 lukien tai sopimuksen mukaan. Tehtäviin kuuluu - aluksen merenkulku- ja taistelunjohtojärjestelmien sekä tietoverkkojen toimintaan perehtyminen - järjestelmäalan käyttöhuollon määräaikaishuoltojen suorittaminen - järjestelmäalan viankorjauksiin perehtyminen - järjestelmäalan tehtävien lisäksi muut aluksen merellä toimimisen turvallisuuteen liittyvät tehtävät (palontorjunta, vauriontorjunta jne.). Hakemuksessa pyydetään kertomaan onko kiinnostunut harjoittelusta Pansion vai Upinnimen tukikohdassa.
Lue lisää
Sopimussotilas (sähköinsinööriopiskelija)
17.01.2022 06:00
Rannikkolaivasto hakee sopimussotilaaksi sähköalan insinööriopiskelijoita sähköalan alustehtäviin. Tehtävässä toimit Rannikkolaivaston aluksilla osana aluksen sähköhenkilöstöä. Paikkoja (yhteensä 1-2) on tarjolla molemmissa tukikohdissa Turussa Pansiossa ja Kirkkonummella Upinniemessä. Tehtävän kesto on pääsääntöisesti 3 kk/henkilö 1.6.2022 lukien tai sopimuksen mukaan. Tehtäviin kuuluu - sähköalan kunnossapitotyöt ja suunnittelu - aluksen sähköturvallisuus - määräaikaishuoltojen suorittaminen - toimialansa osalta vikojen korjaamista ja kirjaamista. Hakemuksessa pyydetään kertomaan onko kiinnostunut harjoittelusta Pansion vai Upinnimen tukikohdassa.
Lue lisää
Sopimussotilas (merenkulun insinööriopiskelija)
17.01.2022 06:00
Rannikkolaivasto hakee sopimussotilaaksi merenkulun insinööriopiskelijoita konealan alustehtäviin. Tehtävässä toimit Rannikkolaivaston aluksilla osana aluksen konehenkilöstöä. Paikkoja (yhteensä 5-6) on tarjolla molemmissa tukikohdissa Turussa Pansiossa ja Kirkkonummella Upinniemessä. Tehtävän kesto on pääsääntöisesti 3 kk/henkilö 1.6.2022 lukien tai sopimuksen mukaan. Tehtäviin kuuluu - konealan käyttöhuollon kunnossapitotyöt ja suunnittelu - koneistojen käytön valvonta (konevahdin pito) - määräaikaishuoltojen suorittaminen - toimialansa osalta vikojen korjaamista ja kirjaamista. Hakemuksessa pyydetään kertomaan onko kiinnostunut harjoittelusta Pansion vai Upinnimen tukikohdassa.
Lue lisää
ICT-erityisasiantuntija (tietoverkot)
16.01.2022 22:00
Haemme ICT-erityisasiantuntijaa Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukseen Mikkeliin. Toimit tietoverkkoasiantuntijana yhteiskäyttöisten tietoverkkojen ylläpidossa, valvonnassa ja hallinnassa. Suunnittelet tietoverkkoihin liittyvien muutosten toimeenpanon, testauksen ja läpiviennin sekä vastaat laitekonfiguraation hallinnasta ja ohjeistuksista operaattoreille. Tuet järjestelmäoperaattoreita tietoverkkojen ylläpidossa ja vaativien laajavaikutteisten häiriötilanteiden ratkaisemisessa. Osallistut verkkopalveluiden kehittämiseen, kybertoiminnan tukemiseen sekä henkilöstön kouluttamiseen ja harjoituksiin. Tehtävä edellyttää matkustamista ja tarvittaessa työskentelyä virka-ajan ulkopuolella.
Lue lisää
Suunnittelija (logistiikka, testausten hallinta)
16.01.2022 22:00
Haemme suunnittelijaa logistiikan ja testausten hallinnan alueille Puolustusvoimien palvelukeskukseen Tampereelle. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2026 saakka. Suunnittelijana tuotat Puolustusvoimien SAP-toiminnanohjausjärjestelmän käytön tuen palveluita, vastaat järjestelmän muutosten suunnittelusta, testauksesta ja käyttöönotosta sekä osallistut toiminnanohjausjärjestelmän jatkokehittämiseen. Vastaat tehtävässä myös integraatioista muihin prosessien osa-alueisiin sekä kumppanijärjestelmiin. Tarvittaessa tehtäviisi sisältyy myös SAP-toiminnanohjausjärjestelmän testausten hallintaa ja koordinointia. Vastuullasi olevia prosesseja ja palveluita ovat logistiikan eri prosessit: tilahallinta, dokumenttien hallinta, räjähteiden kunnonvalvonta, alihankinta, tuotannonohjaus ja käynnissäpito. SAP-järjestelmässä vastuullasi olevia moduuleja ovat erityisesti tilahallinta (RE-FX), Documentation Management System (DMS), Material Management (MM), Production Planning (PP), Quality Management (QM) ja Plant Maintenance (PM) siinä laajuudessa kuin moduuleja edellä mainittujen prosessien ratkaisuissa hyödynnetään. Tehtäviisi sisältyy lisäksi prosessien raportointi ECC-ympäristössä, tietovarasto- ja raportointiympäristössä (BW, SBO) sekä testaustenhallinnassa (Solution Manager).
Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (erikoisupseeri, Rauma-luokka)
16.01.2022 22:00
Haemme järjestelmäinsinööriä erikoisupseerin virkaan Turkuun. Tehtävä sijoittuu Rannikkolaivaston Pansion tukikohtaan Rauma-luokan ohjusveneelle. Tehtävässä toimitaan aluksen taistelujärjestelmän operaattori- ja ylläpitotehtävissä. Vastaat aluksen taistelujärjestelmän ja merenkulkuelektroniikan toimintakunnosta sekä osallistut järjestelmien käytön, kunnossapidon ja kehittämisen suunnitteluun. Johdat sekä toteutat järjestelmien käyttö- ja määräaikaishuoltoja. Lisäksi osallistut asiantuntijana aluksen taistelujärjestelmän käyttö- ja ylläpitokoulutukseen. Kyseessä on alusympäristössä tapahtuva tehtävä, joka sisältää noin 50-100 meripalveluvuorokautta vuositasolla. Työ alusympäristössä on fyysisesti vaativaa.
Lue lisää
Varastonhoitaja
12.01.2022 08:30
Haemme varastonhoitajaa Maasotakouluun Lappeenrantaan. Toimit pioneeri- suojelu- ja palovaraston vastuullisena varastonhoitajana. Huolehdit materiaalipalveluiden laadukkaasta ja tehokkaasta tuottamisesta sekä materiaalin lähetyksestä, vastaanotosta, varastoinnista, lainauksesta ja jakovalmiudesta. Lisäksi vastaat vastuullasi olevan materiaalin säilytyshuollosta. Teet tarvittaessa materiaalin kuntotarkastuksia ja inventointia sekä osallistut räjähteiden kuljettamiseen.
Lue lisää
Varastonhoitaja (räjähtävä materiaali)
11.01.2022 22:00
Haemme räjähdevaraston vastuullista varastonhoitajaa 2. Logistiikkarykmenttiin Hattulaan. Räjähtävän materiaalin vastuullisena varastonhoitajana vastuualueenasi on valmiusvarastointi Panssariprikaatin tarpeita tukien. Toimit työnjohdollisena esimiehenä räjähdetyöntekijöille sekä muiden räjähdevarastonhoitajien sijaisena. Johdat työtä tai valvot räjähdetyön toteuttamista vastuulleesi määriteltyjen räjähdevarastojen osalta. Osallistut tarvittaessa myös muihin varastotöihin. Tehtävääsi sisältyy ADR-kuljetusten asiakirjahallintoa, SAP-kirjanpitotehtäviä ja materiaalitoimintojen kehittämistä.
Lue lisää
Operaattorialiupseeri
10.01.2022 22:00
Haemme kolmea operaattorialiupseeria Tiedustelulaitokselle Rovaniemelle. Tehtävään sisältyy erilaisten viestilaitteiden ja tietojärjestelmien käyttöä sekä tilannekuvan täydentämiseen ja ylläpitoon liittyviä tehtäviä.
Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (Ilmatorjunnan maalinosoitustutkat)
6.01.2022 22:00
Haemme järjestelmäinsinööriä Järjestelmäkeskukseen Tampereelle. Järjestelmäinsinöörinä sinulla on järjestelmävastuu ilmavalvontatutkien MOSTKA 87M- ja MOSTKA 95M- järjestelmistä. Toimit näiden järjestelmien osalta Puolustusvoimien ylimpänä teknisenä asiantuntijana ja vastaat valtakunnallisesti järjestelmien materiaalisen suorituskyvyn hallinnasta sen elinjakson ajan. Osallistut myös ilmatorjunnan uusien tutkajärjestelmien suunnitteluun ja kehittämiseen sekä ITSUKO-hankintaprojektiin maavoimien tutkajärjestelmien asiantuntijana. Tehtävään sisältyy matkustamista kotimaassa tai ulkomailla 3-6 kertaa vuodessa.
Lue lisää
Insinööri (ulkoballistikko)
5.01.2022 09:00
Haemme insinööriä (ulkoballistikko) Järjestelmäkeskukseen Tampereelle. Toimit ulkoballistiikan asiantuntijana. Tehtävääsi kuuluu ulkoballistiikan tutkimus- ja selvitystehtäviä, koetoiminnan tehtäviä sekä sektorin vastuulla olevien laskentasovellusten suunnittelua, laatimista ja kehittämistä. Suunnittelet, ohjaat ja kehität koeammuntaprosesseja, koordinoit koeammuntatoimintaa ja vastaat koeammuntajärjestelmän ylläpidosta ja kehittämisestä.
Lue lisää
Järjestelmäinsinööri (ballistikko)
5.01.2022 09:00
Haemme järjestelmäinsinööriä (ballistikko) Järjestelmäkeskukseen Tampereelle. Ballistikkona toimit ulko- ja maaliballistiikan asiantuntijana. Tehtävään kuuluu ballistiikan tutkimus- ja selvitystehtäviä sekä sektorin vastuulla olevien laskentasovellusten suunnittelua, laatimista ja kehittämistä. Toimit lisäksi räjähdeturvallisuusinsinöörin sijaisena ja osallistut räjähdeturvallisuuden tehtäviin.
Lue lisää
Arkistotoimen ja tiedonhallinnan korkeakouluharjoittelija
4.01.2022 22:00
Maavoimien esikunnan kirjaamoon Mikkeliin haetaan korkeakouluopiskelijaa harjoittelijaksi Harjoittelun kesto on 4kk. Korkeakouluopiskelijan harjoittelu on ohjattua (ohjaajana toimii tiedonhallinnan asiantuntija). Harjoittelijan työtehtävät: - Maavoimien esikunnan tiedonhallinnan tehtäviin; postin käsittelyyn, kirjaamiseen, jakeluihin ja asiarekisterin ylläpitoon osallistuminen - Maavoimien esikunnan julkisen arkiston hoitoon, kuten asiakirjojen sähköiseen arkistointiin sekä paperiasiakirjojen arkistotiloihin siirtoon, seulontaan, luettelointiin ja kuvailuun sekä Maavoimien esikunnan arkistotilojen ylläpitoon liittyviin tehtäviin osallistuminen Harjoittelijalle suunnitellut työtehtävät ovat Maavoimien esikunnan tiedonhallinnan päivittäisiä tehtäviä ja tukevat sellaisenaan Maavoimien esikunnan kirjaamon toimintaa ja tavoitteita.
Lue lisää
Tiedonhallinnan sihteeri
2.01.2022 22:00
Haemme tiedonhallinnan sihteeriä Pääesikunnan kirjaamoon Helsinkiin. Vastaat Pääesikunnan julkisesta ja salaisesta asiakirjallisesta tietoaineistosta. Vastaat asiakirjojen vastaanottamisesta, rekisteröinnistä, tallentamisesta ja välittämisestä eteenpäin sekä suoritat lähtevien asiakirjojen jakelut. Hallinnoit ja ohjaat asiakirjan elinkaarta alusta sen loppuun saakka (ml. hävittäminen) ja määrittelet aineiston säilytysarvon tiedonohjaussuunnitelman mukaisesti. Ohjaat ja tuet henkilökuntaa asiakirjojen laatimisessa ja lainmukaisessa sekä tietoturvallisessa käsittelyssä. Hoidat sisäistä tietopalvelua ja osallistut tarvittaessa ulkoiseen tietopalveluun. Osallistut myös tiedonhallinnan kehittämiseen. Perehdytät uuden henkilöstön asiakirjahallinnon toimintatapoihin, osallistut postituspisteessä työskentelyyn ja toimit tarvittaessa tiedonhallinnan asiantuntijan sijaisena. Tunnet julkishallinnon asiakirjahallinnan lainsäädännön vaatimukset ja osaat soveltaa niitä sekä noudattaa hyvää tiedonhallintatapaa.
Lue lisää
ICT-erityisasiantuntija (kybervalvontajärjestelmäarkkitehti)
29.12.2021 22:00
Haemme ICT-erityisasiantuntijaa Maavoimien esikuntaan Mikkeliin. Vastaat Maavoimien kyberpuolustuksen ja -suojautumisen teknisen suorituskyvyn suunnittelusta ja rakentamisesta. Johdat kybersuojautumisen suorituskykyvaatimusten laatimisen sekä vastaat operatiivisten prosessien ja toimintamallien laatimisesta ja kehittämisestä. Vastaat myös Maavoimien kyberosaamisen kehittämisestä ja harjoittamisesta sekä poikkeamahallintaprosessissa kybertapahtumien käsittelystä. Tehtävä edellyttää valmiutta matkustamiseen kotimaassa n. 40 - 60 vrk/v sekä ulkomaille 3 - 10 vrk/v.
Lue lisää
ICT-erityisasiantuntija
1.08.2021 22:00
Haemme ICT-erityisasiantuntijaa Maanpuolustuskorkeakouluun Helsinkiin. Toimit Maanpuolustuskorkeakoulun palveluyksikön palvelupisteen esimiehenä sekä toimintojen kehittäjänä. Tehtävään sisältyy asennusympäristöjen, AV-järjestelmien, videoneuvottelulaitteistojen ja interaktiivisen opetuksen työkalujen ylläpito ja kehittäminen. Osallistut palvelutason laadunvalvontaan ja palvelutason mittaristojen määrittämiseen ja raportointiin sekä ulkoisten palveluntuottajien johtamiseen. Vastaat työasemainfrastruktuurin ylläpidosta sekä kehittämisestä ja tietohallintoalan päivittäisen asiakaspalvelun toimivuudesta. Lisäksi osallistut yliopistoarkkitehtuuriin liittyviin hankkeisiin. Alaisina sinulla on MPKK:n tietohallintoalalla palvelevat varusmiehet (n. 8 henkilöä).
Lue lisää