MIKSI PUOLUSTUSVOIMAT?

Millaisia tehtäviä, mikä motivoi, mikä ilahduttaa? Lue henkilöstömme ajatuksia työstään Puolustusvoimissa.

Kuka on erikoisupseeri? Lue lisää »

Sotilaat ja siviilit turvaavat yhdessä Suomen itsenäisyyttä Lue lisää »

Puolustusvoimat – moderni ICT-alan työntekijä Lue lisää »


Jenni

ICT-erityisasiantuntija, projektipäällikkö, tradenomi (YAMK), PVJJK, Jyväskylä

"Erityisen hienoa on, että saan työskennellä alan kansallisten ja kansainvälisten huippujen kanssa, niin omassa työyhteisössäni kuin sidosryhmien ammattilaisten kanssa."

Eini Annala

koulutussuunnittelija, Maanpuolustuskorkeakoulu, Helsinki

”Koulutusten kohderyhmänä eli mahdollisina opiskelijoina ovat käytännössä koko Puolustusvoimien henkilöstö sekä laajasti myös sidosryhmät. Täydennyskoulutus leikkaa koko puolustusvoimallisen toiminnan eli sen myötä saa kokonaisnäkemystä organisaatiostamme.”

Teemu Oinonen

lentokonemekaanikko, Lentokonekorjaamo, Karjalan Lennosto

”Olen erikoistunut moottori- ja polttoainejärjestelmiin ja teen töitä sekä sotilaiden että siviilimekaanikkojen kanssa. Jatko-opiskelen mm. taktiikkaa, sotilasjohtamista, liikuntaa ja opintojen jälkeen tavoitteenani on hakeutua esimiestehtäviin.”

Minna Pohja

siviilihenkilöstöalan toimialajohtaja, Puolustusvoimien logistiikkalaitos

”Työssäni tarvitsen myös tilanteenhallintaa, taitoa rakentaa luottamusta, tilanneherkkyyttä ja taitoa ihmisten yksilölliseen kohtaamiseen.”

Anni Tahvanainen

soittaja-aliupseeri, kersantti, instrumenttipedagogi (AMK), Maasotakoulu/Rakuunasoittokunta, Lappeenranta

”Soitan orkesterissa piccoloa ja huilua. Työnkuvaani kuuluu lisäksi sometus. Teemme kuva- ja videojulkaisuja soittokunnan konserteista, keikoista sekä tapahtumista. Puolustusvoimat ja Rakuunasoittokunta kannustavat myös liikkumaan. En liikkuisi näin paljon ilman työnantajan tukea.”

Emilia Hietanen

lentokonehuoltoaliupseeri, Karjalan lennosto, Siilinjärvi

”Erityisen mielenkiintoisia työvaiheita ovat ohjaamossa tehtävät testit sekä F-huollot. Hornetin koekäytössä pääsee itse käynnistämään moottorit ja tekemään testejä Hornetin käydessä. Se on opettavaista ja jännittävää!"

Anika Kumpulainen

laskuvarjohuoltaja, Utin jääkärirykmentti, Kouvola

”Kiinnostavin projekti on ollut ulkomailla järjestetty henkilökunnan hyppyharjoitus, jossa pääsimme tutustumaan hyppytoimintaan osana harjoitusjoukkoa. Huolsimme työparini kanssa harjoituksessa käytettäviä liitovarjoja ja saimme seurata pimeähyppyjä sekä tuulitunnelissa tapahtuvaa harjoittelua.”

Piritta Vartiainen

palvelupäällikkö, insinööri YAMK, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus, Riihimäki

”Yhtenä mieleenpainuvimpana ja opettavaisimpana ajanjaksona pidän kokemustani kansainvälisissä tehtävissä Bosniassa, jossa vietin lähes kaksi vuotta toimien atk-upseerina taisteluosaston esikunnassa.”

Palaa alkuun